Acupuncturist, Coach en Natuurgeneeskundige praktijk, voor mens en dier .

11 juli 2019: Mijn naam is Hoop, en Hoop doet Leven. 

Op 27 juni liepen Alexia, onze buurvrouw en ik de paardenstallen in. Tot onze schrik lag daar een kitten, ongeveer vier weken oud, stijf, open ogen, koud lijf. Buurvrouw pakte een schepje en schepte het kleine ding op. Een piep, zucht kreet, maar geen beweging ontsnapte aan de keel van het kleintje. 

Ik nam de kitten in mijn handen, geen ademen te zien. voorzichtig begonnen met opwarmen, massage, acupressuur, langzaam beetje bij beetje kwamen de bewegingen in zijn kleine lijfje terug. Van buurvrouw mocht de kleine met Alexia en mij mee naar huis. Door de Hoop die Alexia en ik voor deze kleine keren hadden, is de naam voor de kleine Hoop gereserveerd. Een naam die wij hem met liefde zullen geven als het beter met hem gaat.

Dinsdag 2 juli alle nachten gewaakt, verzorgd en ieder klein stapje vooruit mogen mee maken. Van een levenloos kitten naar een spring in het veld, reagerend op geluid, aanraking en eten. Misschien kan ik vanavond in mijn eigen bed slapen in plaats van op de bank beneden.

Woensdag 3 juli, de tranen stomen over mijn wangen het is in een keer omgeslagen. Die kleine levenloos, geen vut morgen naar de dierenarts.
2.22 uur bijna geen ademhaling meer, het besef dat vandaag 30 jaar geleden mijn vader is overleden. Een gebed, smeekbede alstublieft niet vandaag. De nacht is lang over gegaan op suikerwater.

Donderdag 4 juli, om acht uur direct gebeld met de dierenarts, mochten gelijk komen. Het niet slapen eist bij mij zijn tol en de tranen stromen over mijn wangen. De kleine heeft een boost gekregen, vocht en veel adviezen voor mij over het stimuleren darmen, vlooi vrij maken, stimuleren ontlasten en complimenten dat Hoop inderdaad een vechter is.
Nu thuis rustig de eerste blog gaan schrijven. Hoop in zijn katten kennel met een kruik. Zodat hij in alle rust even kan slapen. In de hoop dat de Ara's hun luidruchtige seksuele escapades even in toom kunnen houden, om ze hierbij te helpen de luiken maar even gesloten.

Na het schrijven van deze blog en "Rouw komt altijd onverwacht", Hoop gaan verzorgen voordat ik Alexia op ga halen. Helaas Hoop is niet meer,

voor mij geld in deze Hoop doet Leven, dank voor je liefde, aanwezigheid en ik zal je nimmer vergeten.


190703 114908 Hoopjpg