Acupuncturist, Coach en Natuurgeneeskundige praktijk, voor mens en dier .

10 maart 2018: Verdriet en nu?

Ieder van ons heeft het wel ervaren. Die momenten waarop het lijkt of je in een cocon leeft, je eigen toneel, ware het niet dat je van binnen leeg bent. Terwijl de wereld door draait met een lach, haast en veelal niet te stoppen lijkt. Het voelt onwerkelijk, als een film. Helaas is het geen film, geen boek dat je weg kunt leggen. Wij allen worden geconfronteerd met deze momenten. Deze wetenschap laat je niet beter voelen.

In deze tijden is het van belang dat je bewust bent dat je voor jezelf dient te zorgen. Het verdriet zorgt dat je energie uit wordt geput, je hout raakt op en het vuur in jezelf heeft niets meer om te stoken. Eet en drink, laat de melkproducten en suikers even staan. Het een creëert slijm de ander zet het lichaamsvuur nog even een paar standen hoger, waardoor je nog sneller je energie verliest. Kies voor het ontbijt voor iets warms, laat je maag en milt de dag liefdevol beginnen. Op deze wijze creëer je energie zodat het zelfhelend vermogen van je niet ook nog in staking gaat. Leef in het nu, wees je bewust van de kracht die uit gaat van het nu. Zoek een uitlaatklep, laat de honden uit, teken, schilder, ruim een kast op, maak een stilte wandeling, spreek, typ een artikel er zijn een legio aan mogelijkheden, vindt er een waarbij jij jezelf in het nu kunt plaatsen.

Waak ervoor dat je de mensen in je omgeving niet buitensluit, al mag het voelen alsof dat het enige antwoord is om het verdriet een plaats te kunnen geven. Blijf knuffelen, lief hebben en accepteer de steun die je gegeven wordt. Wees dankbaar voor de kleine sprankels van schoonheid, geluk, rust en focus jezelf op het hier en nu. De tijd zal dan een vriend worden in plaats van een vijand.